Unutulan şifrelerin başında Wi-fi şifresi gelir. Sebebi ise telefon, tablet, bilgisayar hiç farketmez otomatik olarak bağlanır. Ve bizler bir kere tanımladığımız Wi-fi şifresini sonra ihtiyacımız olduğunda hatırlayamayabiliyoruz. Örneğin bir yazılım güncellemesi, yada herhangibi bir sebep ile bilgisayar ağ ayarlarının sıfırlanması şifreyi yeniden tanımlamaya sebebiyet verir.
Sebep her ne olursa olsun, Wi-fi şifresini not almamış isek hatırlamak imkansızdır. Çözümü var mı? Elbette birkaç alternatifimiz var. Bunlar, yazılım kullanmak, modem arayüzünü kullanmak, ve çağrı merkezi.
Modem arayüzünü kullanmak hiç modem arayüzüne girmeyen kullanıcılar için karmaşık gelebilir. Ve Modem arayüzündeki yanlış işlemler sorunun büyümesine sebebiyet verebilir. Ancak modem arayüzüne aşina olanlar elbette modem arayüzünden wifi şifresini değiştimeyi tercih edebilirler.
Öte yandan diğer alternatifimiz olan çağrı merkezinde yardım alarak wifi şifresini hatırlayabilirler ancak müşteri temsilcisine bağlanma, derdini anlatma vs. vs. pek çok uzun merhaleler sonrasında şifrenize ulaşırsınız.
Bunun çok daha kolay bir çözümü elbette var. WirelessKeyView isimli yazılım. WirelessKeyView isimli yazılım ile unutulan wi-fi şifresini bulalım
Kolayca Unutulan Wifi şifresini bulmak için aşağıdaki adımları takip edin:
Ufak, bir portable yazılım olan WirelessKeyView sürekli kullanmadığımız wi-fi ağ adını ve şifresini artı diğer bilgileri bize veriyor.
1-Yazılımı aşağıdaki verdiğimiz linklerin birinden indirin.
2- zip’den çıkartın. Ve WirelessKeyView.exe’ye çift tıklayın.
3- Açılan pencereden ilgili wi-fi şiresini kolayca bulabileceksiniz.
4- İndirme linkinden edineceğiniz yazılım Nirsoft’a aittir.
5- Rardan çıkartıp .exe’ye çift tıkladığımızda yazılım bize ağ adını ve şifresini veriyor.
6- Yazılımın, yalnızca kayıtlı Wi-Fi şebekeleri ile çalışacağını belirtmek isterim. Yani şebekelerin şifrelerini çözemez veya şifreleri kıramaz.
Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Nir Sofer
Boyut: 147 KB
Sistem: Windows Vista, Windows 7, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003 veya Windows Server 2008
Yayınlanma tarihi: 24 Haz 2019 – editlenme tarihi 02-04-2020
Harika bir uygulama imiş hemen arşivime aldım
@Hasan durmuş
Bİlgisayarın bir köşesinde kesinlikle bulunmalı iyi yapmışsın Hasan 🙂
teşkür ederem efem.
@fizyboy
Rica ederim fizyboy 🙂
Çok işime yaradı gerçekten , bir tıkla gösterdi bende format atacağım ama şifre neydi hatırlamıyorum , formatlasam bağlanamaycağım , biryere de yazmamışım , Allah razı olsun
@vahid
İşe yaramasına sevindim 🙂 Geri bildirim için teşekkür ederim 🙂