Android telefonunuz yavaşladı ve hafızası yetersiz mi gelmeye başladı? : 7 Adımda Yer Açın!
Her zaman başımıza gelebilir. Telefon yavaşlık gösterir ve sinyaller başlar. Nedeni ise unutkanlığımız. Gelin android cihazda hafıza alarm vermeye başladı ise nasıl yer açacağımıza bir göz atalım.
Ve 7 Adımda Android telefonumuzda hafızadan yer açalım:
1- Telefon Hafızasında bu kadar çok yer kaplayan ne? Gelin suçluları bulalım:
Belleğinizin limitini zorlayanları görebilmek için “Ayarlar” a dokunun ve ” Depolama “ya dokunun.
Toplam ne kadar dahili belleğin olduğunu, ne kadar alan kaldığını ve nelerin hafızayı tükettiğini görebilirsiniz. Örneğin Uygulamalar, resimler, videolar ve ses genellikle bunların hepsi hafızayı tüketenlerdir.
2- Önbelleğe alınan Veriler
Önbellekdeki veriler depolama durumunuza etki edebilir. Ayarlar > depolama ayarlarında ” Önbellek verileri “-” Önbelleğe alınanveriler” adlı bir bölüm olduğunu göreceksiniz. Bu seçeneğe hafifçe dokunduğunuzda Android, ön belleğinizi temizleme seçeneği sunar.
Önbelleği temizlersem ne olur?
Web sayfalarını tarayıcınızda görüntülemek için kullanılan resim ve metin gibi dosyaları temizlersiniz. Ve bu işlem hiçbir şeye zarar vermez. Web sitelerinin yüklenmesi biraz zaman alabilir, ancak telefonunuzda geçici olarak boş alan kalacaktır.
3. Kullanmadıklarınız çöpe!
Bir oyun yada uygulama yüklemiş olabilirsiniz. Ancak kullanmadıklarınızı cihazdan kaldırma zamanı gelmedi mi?
Ayarlar> Uygulamalar ‘a dokunun ve yüklü olan uygulamaları gözden geçirin. Artık kullanmadıklarınızın üzerine dokunun. Depolamaya dokunun önbellek verilerini ve verileri temizleyip cihazdan kaldıra tıklayın. Özellikle oyunlar, navigasyon ve haritalar cihazınızda oldukça fazla bellekde yer tutar.
4- Fotoğraf ve Videoları taşıyın.
Artık telefonumuz var. Ve harika bir de kamerası. Kim taşır yanında digital fotoğraf makinası. Öyle değil mi? Elbette ancak herşeyin fotoğrafını çeker olduk her anımızın . Videolarda cabası. Bir fotoğrafın bile en az 2 MB-3 MB ‘lık bir boyutu varken siz düşünün 25 30 fotoğrafın ne kadar yer kapladığını hele birde video var ise, suçlunun ta kendisi diyebiliriz.
Fotoğrafları ve videoları zaman zaman harici bir harddiske taşıyabilirsiniz yada çevrim içi paylaşımlardan rahatsız değilseniz google fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Ancak her zaman için çevrimiçi bulut deoplama resim ve videolar için çok sağlıklı olmadığını söyleyebilirim. Gerek hack durumlarından gerekse gizlilik açısından.
5- İndirilenler ve bluetooth klasör içeriklerini kontrol edin:
İnternetten bir kaç resim yada .pdf yada .word belgeleri indirmiş olabilirsiniz. Ayrıca bu indirdiklerinizi unutmuş olma olasılığınız çok yüksek. Arkadaşlarınızdan bluetooth ile ses yada resim gibi dosyalar aktarmış olabilirsiniz. Bu klasörlerin içerisindekileri kontrol edin. Artık ihtiyacınız yok ise silin yada harici bir depolama aygıtına aktarın.
6- Bir microSD kartı takın
Telefonunuzun hafızası hem resimlere hem uygulamalara yetmiyor ise microSD kart almanızı tavsiye edeceğim.
7- Arama geçmişini silin.Mesajları silin. Whatsapp mesajlarından gelen resimleri veya whatsapp gibi kullandığınız sohbet servisleri depolama klasörü içinden ilgili uygulamaya gidin ve images ve video gibi klasörler var ise arkadaşlarınızdan gelen içerikleri bulup, silebilirsiniz.
Yapılmayacak Olan:
Telefonumda yer kalmadı diye kesinlikle daha yüksek hafızaya sahip bir cihaz alma hatasına düşmeyin. Sebebi ise hafıza ne kadar çok olursa olsun. O cihazın hafızasında yine aynı nedenler ile dolacaktır.
Yayınlanma tarihi: 8 Ağu 2018-editlenme tarihi 15-11-2023
Kesinlikle herkesin uygulamasını tavsiye ettiğim adımlar , elinize sağlık
@Soykan duru
Rica ederim.
Sondaki öneriniz çok yerinde , Benim çevremde de hafızası dolu diye telefon alanlar var
@İsmail gümüş
Bu çok üzücü hele ki insanların para sıkıntısı varken böylesi gereksiz şeylere para harcamak yerinde olmaz.
Merhaba telefonum xiaomi uygulmaları sildim kalanlarda wahatsapp instagram vs onlarında hafızası düşük zaten 38 gb diger diye bişey var o nedir telefonum durmadan hafıza dolu uyarısı veriyo yardımcı olursanız sevinirim bu arada yazdıgınız şeylerin hepsiniyaptım yine düzelmedi
Çok iyi bilgiler. Benim de telefonumda hafıza dolu olmadığı halde hafızanız dolu sinyali veriyordu. Dediğiniz gibi uygulamadaki programları kontrol ettim. DRIVE daki veriler etkiliyormuş. oradaki verileri temizledim. Düzeldi. Keşke her site bunu bilse. Bir tekno forum sitede çaresiz cevaplar vardı. Huawei de cevap vermiş format falan attırın diye. Biri de her seferinde reset mi yapacağım diye isyan ediyordu. Size çok teşekkür.
@adil perka
Rica ederim, Vakit ayırıp yorum yazdığım için Çok teşekkür ederim yorumun için adil.
@adil perka
Drivedeki veriler nasil etkiliyor acaba nasil duzelttiniz
Harika bir yazı olmuş , dediklerinizi yaptıktan sonra inanılmaz yer kazandım , Allah razı olsun
@Şahin furkan
cümlemizden. Teşekkürler geri bildirim için 🙂
@Nimet Tuba Öz
eline sağlık Tuğba öz. güzel bilgiler
@ceviz beyinli
Teşekkür ederim Yorumun için. 🙂
Dediklerinizin hepsini uyguladım sanırım telefonum daha iyi hale geldi , çok teşekürler
@kerem can
Geri dönüş için teşekkür ederim. Memnun kalmanıza sevindim. Selamlar.